Danske hyldeblomster
på flaske |
Ingredienser
700
- 800 g. skærm |
4
kg. sukker |
80
g. citronsyre |
5
store cirtroner i skriver |
4
l. kogende vand |
Atamon |
|
|
Den danske
hyld springer normalt ud i slutningen
af juni, og så er det tid til
at lave den gamle drik af hyldeblomster.
Det kan være en god ide at overveje
hvor man plukker sine hyldeblomster.
Undgå blomster som står
meget tæt på store vej
på grund af forurenig.
Hele familien kan nemt deltage i processen.
Pluk 50-60 skærm og ryst eventuelle
urenheder af. Fjern de groveste stilke
og læg blomsterskærmene
i en stor gryde. |
|
|
|
Tilsæt sukker, citronsyre
og citronerne. Derefter tilsættes
vandet. Rør rundt i gryden
til sukkeret er opløst. Dæk
gryden til og lad blandingen stå
køligt i 3 døgn. Rør
i blandingen 2-3 gange dagligt.
|
|
|
Når blandingen har
trukket i 3 døgn er saften
klar til at blive hældt på
flasker. Si blandingen gennem et klæde
lagt i en sigte. Skyld flaskerne i
atamon. Hæld saften på
flasker, opbevar disse mørkt
og køligt.
Den ufortyndede hyldeblomstsaft kan
fryses.
Ca. 6,5 liter ufortyndet hyldeblomstsaft.
|
|
|
|
|
|