Rejser
Links
Fotos
Opskrifter
     
 Opskrifter - Tilbehør 

Danske hyldeblomster på flaske

Ingredienser
700 - 800 g. skærm
4 kg. sukker
80 g. citronsyre

5 store cirtroner i skriver

4 l. kogende vand
Atamon
 

Den danske hyld springer normalt ud i slutningen af juni, og så er det tid til at lave den gamle drik af hyldeblomster. Det kan være en god ide at overveje hvor man plukker sine hyldeblomster. Undgå blomster som står meget tæt på store vej på grund af forurenig.
Hele familien kan nemt deltage i processen.

Pluk 50-60 skærm og ryst eventuelle urenheder af. Fjern de groveste stilke og læg blomsterskærmene i en stor gryde.

   

Tilsæt sukker, citronsyre og citronerne. Derefter tilsættes vandet. Rør rundt i gryden til sukkeret er opløst. Dæk gryden til og lad blandingen stå køligt i 3 døgn. Rør i blandingen 2-3 gange dagligt.

 

   

Når blandingen har trukket i 3 døgn er saften klar til at blive hældt på flasker. Si blandingen gennem et klæde lagt i en sigte. Skyld flaskerne i atamon. Hæld saften på flasker, opbevar disse mørkt og køligt.

Den ufortyndede hyldeblomstsaft kan fryses.

Ca. 6,5 liter ufortyndet hyldeblomstsaft.

     
 
 Menu 
» Fiskeretter
 
- Krabbekløer
- Tunbøffer på grill
   
» Hovedretter
 
- Kylling Gombo
   
» Desserter
 
- Vanilie is
- Kransekage
   
» Tilbehør
 
- Hyldeblomst drik
- Rødkål