Rejser
Links
Fotos
Opskrifter
     
 Opskrifter - TilbehÝr 

Hjemmelavet dansk Kransekage

Kransekage masse
1000 g. Marcipan
150 g. pasteuriserede æggehvider
400 g flormelis

Glasur
50 g. pasteuriserede æggehvider
150 g. sigtet flormelis
2 tsk. citronsaft

 

 

Den bedste marcipan indeholder mere end 60% mandler. Se evt. på varedeklerationen. Hvis mandler står først betyder det, at det er den ingrediens som varen indeholder mest af.

Marcipanen plukkes i stykker og æltes sammen med æggenhviden. Flormelis sigtes ned i skålen og æltes ind i dejen. Når dejen har fået en god konsistens trilles den ud i runde stænger med ca. 2,5 cm i diameter.

 

Skær stængerne i følgende stykker: 8 cm, 14 cm, 18 cm, 22 cm, 26 cm, 30 cm, 34 cm & 40 cm. Af resten formes en lille bolle til toppen.

Ringene bages ved 250 grader i 10-12 minutter på nederste ribbe i ovnen. Det er en god idé at sætte en tom plade under pladen kagerne står på. Det gør at bunden på kagerne forbliver bløde.

   

Rør æggehvide og sigtet flormelis til en ret stiv glasur. Tilsæt citronsaft for at gøre glasuren mere hår når den er tør. Sprøjt glasur på kagen. Hertil kan anvendes et kræmmerhus af pergamentpapir eller en frysepose hvor hjørnet er klippet af.

Når ringene er kølet af kan de sættes sammen med en lille smule glaur.

Den færdige kransekage bliver ca. 9 ringe høj og der skulle være nok til 10 - 12 personer.

     
 
 Menu 
» Fiskeretter
 
- Krabbekløer
- Tunbøffer på grill
   
» Hovedretter
 
- Kylling Gombo
   
» Desserter
 
- Vanilie is
- Kransekage
   
» Tilbehør
 
- Hyldeblomst drik
- Rødkål