Hjemmelavet dansk Kransekage |
Kransekage masse
1000
g. Marcipan |
150
g. pasteuriserede æggehvider |
400
g flormelis |
Glasur
50
g. pasteuriserede æggehvider |
150
g. sigtet flormelis |
2
tsk. citronsaft |
|
|
Den bedste
marcipan indeholder mere end 60% mandler.
Se evt. på varedeklerationen.
Hvis mandler står først
betyder det, at det er den ingrediens
som varen indeholder mest af.
Marcipanen plukkes i stykker og æltes
sammen med æggenhviden. Flormelis
sigtes ned i skålen og æltes
ind i dejen. Når dejen har fået
en god konsistens trilles den ud i
runde stænger med ca. 2,5 cm
i diameter.
|
|
|
Skær stængerne
i følgende stykker: 8 cm, 14
cm, 18 cm, 22 cm, 26 cm, 30 cm, 34
cm & 40 cm. Af resten formes en
lille bolle til toppen.
Ringene bages ved 250 grader i 10-12
minutter på nederste ribbe i
ovnen. Det er en god idé at
sætte en tom plade under pladen
kagerne står på. Det gør
at bunden på kagerne forbliver
bløde.
|
|
|
Rør æggehvide
og sigtet flormelis til en ret stiv
glasur. Tilsæt citronsaft for
at gøre glasuren mere hår
når den er tør. Sprøjt
glasur på kagen. Hertil kan
anvendes et kræmmerhus af pergamentpapir
eller en frysepose hvor hjørnet
er klippet af.
Når ringene er kølet af
kan de sættes sammen med en
lille smule glaur.
Den færdige kransekage bliver
ca. 9 ringe høj og der skulle
være nok til 10 - 12 personer.
|
|
|
|
|
|